X+1. kaland (Doran, Reia-Füves puszta)
2 posters
1 / 1 oldal
Re: X+1. kaland (Doran, Reia-Füves puszta)
-Nem álmodtál.. Ahogy felébredtem te elájultál, énpedig száműztem a legnagyobb félelmek démonját egy kedvesebb földre...
*Ad egy puszit Reia homlokára és háradől.*
//200XP//
*Ad egy puszit Reia homlokára és háradől.*
//200XP//
*A lány nem ül fel, mikor felébred. Próbál visszaemlékezni a történtekre, majd kusza gondolatait összerakni képtelenül megszólal. Hangja halk és zaklatott.*
- Mi történt? Csak álmodtam volna?
*Végignéz a boszorkánymesteren, szemei megállapodnak a másik üveges tekinteténél.*
- Mi történt? Csak álmodtam volna?
*Végignéz a boszorkánymesteren, szemei megállapodnak a másik üveges tekinteténél.*
Reia Calldor- Hozzászólások száma : 67
Csatlakozás ideje : 2009. May. 23.
*A diszciplína sikerül, Doran felébred, reia pedig elalszik. A lány mire magához tér a sátorban fekszik, a nap már felkelt, kellemes meleg van és enyhe szellő járja át a sátor belsejét. Doran mellette fekszik, őt nézi üveges tekintettel.*
*Reia tagjait megbénítja a félelem. Nem bír megmozdulni. Lezárt szemekkel fohászkodik Dartonhoz, majd hirtelen ötlete támad. Ha a férfi nem zavarja meg, talán lehet 10 másodperce, hogy erőt adjon Dorannek. Minden tudását bevetve, csukott szemmel koncentrál, hogy a diszciplina sikerüljön.*
(Pszi diszciplina [Fájdalomcsillapítás/Kínokozás] 1 kör alatt Fp-t tölt(vagy von el), annyit, amennyi pszi pontot rááldoz az elvégzője. Sebet nem ejt illetve gyógyít, de az Fp pontok 0ra csökkenésével ájulást okoz, vagy Fp pontok töltésével helyrehozza azt.)
(Pszi diszciplina [Fájdalomcsillapítás/Kínokozás] 1 kör alatt Fp-t tölt(vagy von el), annyit, amennyi pszi pontot rááldoz az elvégzője. Sebet nem ejt illetve gyógyít, de az Fp pontok 0ra csökkenésével ájulást okoz, vagy Fp pontok töltésével helyrehozza azt.)
*A gondolatok szertefoszlanak, Reia előtt megjelenik a régi szempár, majd a hozzátartozó arc és test. Érces hang csikarja tovább idegeit:*
-Mizu kislány, hiányoztam?
-Mizu kislány, hiányoztam?
*A lány előtt felrémlik egy régi emlék, egy komor nyáréjszaka, amit a boszorkányrend kolostorában töltött. Alig volt tizenhárom éves, erre az éjjelre mégis kristálytisztán emlékszik.
Az addig biztonságosnak tűnő építménybe könnyűszerrel jutott be a váratlan "látogató". Megölte jövetelének célját, egy fiatal boszorkányt, aki előle menekülve kért bebocsátást a rendfőnöktől. Minderről a rendtagok csak reggel szereztek tudomást, Reiát kivéve, aki szobája felé menet, a sötét folyosón találkozott össze az idegennel. Csak állt, és tehetetlenül nézte, ahogy a férfi vigyorogva rápillant, és eltűnik az első emeleti ablakon keresztül. A kegyetlen szempár sokáig kísértette rémálmaiban.
Hideg borzongás fut végig a gerincén, torka összeszorul a félelemtől, és kétségbeesetten kezd kutatni valami után, amivel visszahozhatná Dorant az ájult állapotból.*
Az addig biztonságosnak tűnő építménybe könnyűszerrel jutott be a váratlan "látogató". Megölte jövetelének célját, egy fiatal boszorkányt, aki előle menekülve kért bebocsátást a rendfőnöktől. Minderről a rendtagok csak reggel szereztek tudomást, Reiát kivéve, aki szobája felé menet, a sötét folyosón találkozott össze az idegennel. Csak állt, és tehetetlenül nézte, ahogy a férfi vigyorogva rápillant, és eltűnik az első emeleti ablakon keresztül. A kegyetlen szempár sokáig kísértette rémálmaiban.
Hideg borzongás fut végig a gerincén, torka összeszorul a félelemtől, és kétségbeesetten kezd kutatni valami után, amivel visszahozhatná Dorant az ájult állapotból.*
*Doran lélegzik ugyan, de nincs magánál és életjelei se a legbiztosabbak. Reia halk szavaira halk válasz érkezik.*
-A legnagyobb félelmed vagyok.. Gondolkodj, mitől fél a legjobban?
*A hang egyszerre jön mindenfelől, visszhangzik és elhal egyszerre, kozmikus hatást kelt.*
-A legnagyobb félelmed vagyok.. Gondolkodj, mitől fél a legjobban?
*A hang egyszerre jön mindenfelől, visszhangzik és elhal egyszerre, kozmikus hatást kelt.*
*A boszorkányon hirtelen több érzés villan át. A félelem, a düh, a féltés és a kalandok során olyannyiszor átélt izgalom. Féltérdre ereszkedik Doran mellett, a hátára fordítja, és ellenőrzi a légzését. Közben halk, ideges hangon szól láthatatlan ellenfeléhez.*
- Mégis ki, vagy mi vagy te? Mit ártott ő neked? Ha bármi baja lesz, én...
*Hirtelen elcsuklik a hangja. Egy sóhaj kíséretében leül a földre a boszorkánymester mellé, és vár.*
- Mégis ki, vagy mi vagy te? Mit ártott ő neked? Ha bármi baja lesz, én...
*Hirtelen elcsuklik a hangja. Egy sóhaj kíséretében leül a földre a boszorkánymester mellé, és vár.*
[b]*A lány hideg érintést érez a haján, ahogy végigsimítja egy láthatatlan kéz. Doran pedig hirtelen előredől és elájul.*
*Reia bemászik a sátorba és lefekszik, elaludni azonban képtelen. Nem tudja pontosan, mi is történt az előbb, de rossz érzés keríti hatalmába. Az öregasszony kacaja cseng a fülében, ahogy egyik oldaláról a másikra fordul...
Hamar megunja az álmatlan forgolódást. Felül, kimászik a sátor előtt üldögélő Doranhez, és csendesen bálulja a helyet ahol nem is olyan rég a baljós vénasszony ült."
Hamar megunja az álmatlan forgolódást. Felül, kimászik a sátor előtt üldögélő Doranhez, és csendesen bálulja a helyet ahol nem is olyan rég a baljós vénasszony ült."
*Az öregasszony egyszercsak füstté válik, félelmetes kacajjal távozva, Dorannek elkerekedik a szeme, a lányra néz:*
-Eloltom a tüzet, bújj be a sátorba, én őrködök..
*Ezzel leül a sátor bejáratához, ha a lány bemászott, és éberen figyel.*
-Eloltom a tüzet, bújj be a sátorba, én őrködök..
*Ezzel leül a sátor bejáratához, ha a lány bemászott, és éberen figyel.*
*Reiának is hirtelen nevethetnékje támad, ezért a lovához sétál, és mintha keresne valamit, turkálni kezd a nyeregmálhában. Minél visszafogottabban, hogy az anyóka ne hallja belekuncog a keze ügyébe kerülő ruhába, ami szerencsére halkítja nevetését. Vidáman válaszol Dorannek psziben.*
~Aludj te, tudod, hogy sokáig kibírom alvás nélkül. Majd holnap alszok. De ha éhes vagy, vagy szomjas, szólj, csinálok neked ételt és italt.~
*Előveszi a herbáriumot, ami eddig a nyeregmálhában porosodott, letelepszik az előbbi helyére a pokrócon, és a tűz fényénél nekilát, hogy végre kiolvassa.*
~Aludj te, tudod, hogy sokáig kibírom alvás nélkül. Majd holnap alszok. De ha éhes vagy, vagy szomjas, szólj, csinálok neked ételt és italt.~
*Előveszi a herbáriumot, ami eddig a nyeregmálhában porosodott, letelepszik az előbbi helyére a pokrócon, és a tűz fényénél nekilát, hogy végre kiolvassa.*
*Doran veszi a lapot, majd psziben üzen vissza:*
~Nem küldhetjük el, de én sem nézem jónak, ha ittmarad.. Ébrenmaradok vele, te pihenj.~
-Nézze öreganyám, hajnalban, amint kel a nap mi továbbmegyünk... Nem kérek semmit, csak egy valamit. Mesélje el mit is keres itt egymagában..
*Segít szépen reiának a sátrat felállítani, közbe az öreganyó motyog mindenféléről. Tolvajok, sárkányok, manók, mindenféle mesealany. Doran arckifejezése egyre fehérebb, ajkait összeszorítja, Reia felismerheti a kifejezést: majdnem elnevette magát és egyre nehezebben tartja vissza.*
~Nem küldhetjük el, de én sem nézem jónak, ha ittmarad.. Ébrenmaradok vele, te pihenj.~
-Nézze öreganyám, hajnalban, amint kel a nap mi továbbmegyünk... Nem kérek semmit, csak egy valamit. Mesélje el mit is keres itt egymagában..
*Segít szépen reiának a sátrat felállítani, közbe az öreganyó motyog mindenféléről. Tolvajok, sárkányok, manók, mindenféle mesealany. Doran arckifejezése egyre fehérebb, ajkait összeszorítja, Reia felismerheti a kifejezést: majdnem elnevette magát és egyre nehezebben tartja vissza.*
*Reia a tűzre dob egy kis rőzsét, és psziben üzen a boszorkánymesternek*
~ Fogalmam sincs ki ez. Az előbb jött, megkérdezte, maradhat-e. Én visszakérdeztem, ki ő és mit csinál errefelé, de úgy tűnik szelektív a hallása. Csak leült, és bámul maga elé.~
*A lány ezzel a lovához sétál, leveszi a sátrat a nyeregről, és nekilát felállítani. Közben még valamit üzen Dorannek.*
~ Eddig nem tűnik veszélyesnek, de lehet hogy gond lesz vele. Nem árt odafigyelni.~
*Ezzel elvégzi az utolsó mozzanatokat a sátoron, és pokrócát a tűz öregasszonnyal szembeni oldalán leterítve hellyel kínálja maga mellett a férfit.*
~ Fogalmam sincs ki ez. Az előbb jött, megkérdezte, maradhat-e. Én visszakérdeztem, ki ő és mit csinál errefelé, de úgy tűnik szelektív a hallása. Csak leült, és bámul maga elé.~
*A lány ezzel a lovához sétál, leveszi a sátrat a nyeregről, és nekilát felállítani. Közben még valamit üzen Dorannek.*
~ Eddig nem tűnik veszélyesnek, de lehet hogy gond lesz vele. Nem árt odafigyelni.~
*Ezzel elvégzi az utolsó mozzanatokat a sátoron, és pokrócát a tűz öregasszonnyal szembeni oldalán leterítve hellyel kínálja maga mellett a férfit.*
*Az öregasszony mintha meg sem hallotta volna amit Reia mond letelepszik a pislákoló tűznél, leteszi motyóját és a távolba meredő szemmel vár valamire. Közben Reia háta mögött Doran tűnik fel. A lány mögé oson, hogy az ne hallja meg és megöleli. Barátilag csak..*
-Nah, a lábad mellett a rőzse.. Majd pakolom én, ha kell. Egyébként olyan furcsa érzésem van..
*Ekkor látja meg az öregasszonyt.*
-Jóestét magának is öreganyám..
*Az összerezzen az idegen hangjának hallatán, odafordul és válaszol neki.*
-Nekedis fiam, nekedis..
*Doran kérdőn néz Reiára, tekintetéből az süt ki, hogy ki ez és mikor jött?*
-Nah, a lábad mellett a rőzse.. Majd pakolom én, ha kell. Egyébként olyan furcsa érzésem van..
*Ekkor látja meg az öregasszonyt.*
-Jóestét magának is öreganyám..
*Az összerezzen az idegen hangjának hallatán, odafordul és válaszol neki.*
-Nekedis fiam, nekedis..
*Doran kérdőn néz Reiára, tekintetéből az süt ki, hogy ki ez és mikor jött?*
*Reia egy percig szótlanul figyeli az öregasszonyt. Bizalmatlansága nem olvasható le az arcáról, de gondolatban elhúzza a száját a kérésre. Abbahagyja egy percre a tűz piszkálását, és felegyenesedve a nőhöz fordul.*
- Ki vagy jóasszony? Mi járatban erre?*-kérdezi, és karjait egymásba fonva a mellkasa előtt kérdő tekintettel figyeli a jövevényt. Koncentrál, hogy minden apró mozdulatát megfigyelje, és próbálja felmérni, vajon manahasználóval van-e dolga. Azt mindenesetre eldönti, hogy Doran megkérdezése nélkül nem dönt, akármilyen is a benyomása a vénasszonyról.*
- Ki vagy jóasszony? Mi járatban erre?*-kérdezi, és karjait egymásba fonva a mellkasa előtt kérdő tekintettel figyeli a jövevényt. Koncentrál, hogy minden apró mozdulatát megfigyelje, és próbálja felmérni, vajon manahasználóval van-e dolga. Azt mindenesetre eldönti, hogy Doran megkérdezése nélkül nem dönt, akármilyen is a benyomása a vénasszonyról.*
X+1. kaland (Doran, Reia-Füves puszta)
*Doran és Reia együtt utaznak egy általuk eddig bejáratlan füves puszta szélén, 3napi lovaglásra van a legközelebbi lakott település, ha Doran jól gondolja. Sötétedik, így megállnak letáborozni. Doran miután kikötötte a lovakat, vizet és száraz füvet rakott eléjük így szól a boszihoz:*
-Na, csiholj tüzet, hozok hozzá valami éghetőt.
*Majd megindul a nagy pusztaságban gallyakat, elszáradt bokrot gyűjteni, fákat ugyanis közel s távol nem látni .
Kis idő elteltével ahogy Reia tüzet csinál egy öregasszony lép mellé.*
-Kedveském, szabad-e nekem veletek, illetve a tüzeteknél töltenem az éjszakát?
*A vénasszony arca ráncos és ragyás, 150cm magas és rongyokban érkezett, vállán átvetett utazótáska szíjjal.*
-Na, csiholj tüzet, hozok hozzá valami éghetőt.
*Majd megindul a nagy pusztaságban gallyakat, elszáradt bokrot gyűjteni, fákat ugyanis közel s távol nem látni .
Kis idő elteltével ahogy Reia tüzet csinál egy öregasszony lép mellé.*
-Kedveském, szabad-e nekem veletek, illetve a tüzeteknél töltenem az éjszakát?
*A vénasszony arca ráncos és ragyás, 150cm magas és rongyokban érkezett, vállán átvetett utazótáska szíjjal.*
Similar topics
» Első kaland (Reia, Doran)-Krán
» Második kaland (Reia, Doran) - Ynev útjai
» Harmadik kaland (Doran, Reia) - Egy útmenti fogadó
» X. kaland blablabla
» Ötödik kaland (Phaedra, Mirnow) - Apró tó
» Második kaland (Reia, Doran) - Ynev útjai
» Harmadik kaland (Doran, Reia) - Egy útmenti fogadó
» X. kaland blablabla
» Ötödik kaland (Phaedra, Mirnow) - Apró tó
1 / 1 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
|
|